Hematit

Despre mine Cos minunatii
0
Explicatii cristale Blog Testimoniale Utile Contact Oferte

HematitHEMATIT

Hematitul se creează în urma oxidării fierului în prezenţa apei. Rezultă de aici legătura strânsă dintre hematit şi elementul apă. Apa poate fi considerată sângele pământului deoarece ea hrăneşte toate creaturile vii de pe această planetă, aidoma sângelui din vene care hraneşte fiecare celulă vie a organismului.

Esenţa de culoare roşie a hematitului are un efect direct de revitalizare asupra sângelui şi asupra sistemului circulator. Se ştie demult că fierul fortifică sângele, fiind un mineral necesar organismului uman, benefic mai ales femeilor care pierd lunar o anumită cantitate de sânge în timpul menstruaţiei. Ca piatră cu efecte tămăduitoare, hematitul este excelent în bolile hematologice. El favorizează coagularea sângelui, controlează (echilibrează) pierderile de sânge provocate de răni sau rezultate în urma intervenţiilor chirurgicale şi ajută la menţinerea unei stări de sănătate şi vitalitate. Efectul benefic, vitalizant, al hematitului nu se răsfrânge doar asupra sângelui, ci şi asupra psihicului, mentalului şi spiritului, aceasta în funcţie de centrele energetice asupra cărora se acţionează.

Multe dintre bolile întâlnite frecvent astăzi sunt rezultatul degradării şi alterării fluxului sanguin, fenomene datorate ingerării de alimente toxice, nesănătoase, atmosferei poluate şi apei poluate cu tot felul de substanţe chimice. Puţini îşi dau seama de importanţa pe care o are puritatea, sănătatea sângelui pentru sănătatea întregului organism. Dacă este asociat cu obiceiuri alimentare sănătoase, hematitul poate fi un partener uimitor în reconstruirea fluidului vital al organismului.

Cu ajutorul hematitului se poate construi un scut reflector. Acest scut va proteja omul de vibraţiile inferioare, de undele psihice sau atmosferice negative, şi îi va asigura puterea de concentrare în aceste perioade ale schimbării. Un scut reflector din hematit ajută de asemenea la stabilirea şi consolidarea unor limite şi graniţe personale, astfel încât să nu violam spaţiul intim al celui de lângă noi, agresându-l emotiv sau vampirizându-l (conştient sau inconştient) energetic. Dacă ne construim acest scut nu înseamnă că alegem în mod voluntar să ne amorţim simţurile, puterea şi capacitatea de conştientizare a realităţii, nevoia de a interacţiona cu lumea din jur. Semnificaţia acestui scut este o mai bună păstrare a identităţii noastre, a energiilor şi a legăturii intime cu sursa care ne alimentează viaţa. Hematitul ne ajută să ne formăm o voinţă de fier, cu ajutorul căreia să putem să facem alegeri libere, conştiente, care să ne permită atingerea ţelului personal.

Putem purta un hematit atunci când se anticipează contactul cu situaţii sau cu persoane turbulente. Scutul reflector al hematitului proiectează energie spirituală în aură la capacitate maximă, permiţându-ne să ne păstram echilibrul emoţional şi capacitatea de a iubi în timpul unei vieţi active, sociale. Astfel, ne va fi mult mai uşor să discernem lucrurile sau situaţiile cu care ne confruntăm şi să le rezolvam, precum şi care sunt influenţele exterioare de care trebuie să ne ferim sau care pot fi neglijate.

Datorită capacităţii sale de a menţine toate corpurile subtile în legatură cu corpul fizic, hematitul se remarcă în primul rând ca piatră care întârzie anumite reacţii la condiţiile exterioare. Este bine să se poarte o astfel de piatră în timpul călătoriilor pe cale aeriană. De asemenea, poate fi de mare ajutor o baie cu cel puţin trei pietre de hematit puse în cada cu apa caldă, făcut la cât mai scurt timp dupa călătoriile lungi cu avionul.

Puterea hematitului de a păstra echilibrul şi corpurile intacte se dovedeşte de asemenea, folositoare înainte şi după anestezii sau intervenţii chirurgicale, în timpul trăirii unor şocuri sau în condiţii puternice de stres sau pentru mamă şi copil în urma unei naşteri prin cezariană. In plus, hematitul se dovedeşte benefic şi pentru persoanele “aeriene”, care ameţesc uşor, cu tensiune mică sau care se detaşează uşor de lumea fizică, şi sunt mai puţin conectate la realitate.

Iar ultimul, dar nu cel mai puţin însemnat, este rolul hematitului de a combate insomnia dacă se doarme având în preajmă un astfel de cristal. El ajută la îndepărtarea tensiunii create de prea multă activitate mentală, reorientând în acelaşi timp forţa de echilibru şi stabilitate în corp pentru ca acesta să se poată relaxa.

CARACTERISTICI. Extrem de eficace pentru ancorare şi protecţie. Armonizează mintea, corpul şi spiritul. Utilizat în timpul călătoriilor extracorporale, hematitul protejează sufletul ajutându-l să revină în corp. Această piatră are o componentă yang puternică. Ea echilibrează meridianele şi redresează dezechilibrele yin. Disipează negativitatea şi împiedică energiile negative sâ penetreze aura, restabilind pacea şi armonia corpului.

Se crede că hematitul este benefic în problemele juridice.

In plan psihologic, hematitul are o acţiune puternică. Susţine femeile timide, readuce respectul de sine şi  capacitatea de a supravieţui, întăreşte voinţa şi încrederea, conferind siguranţă.

Depăşeşte limitele autoimpuse şi favorizează dezvoltarea. Contribuie la învingerea constrângerilor şi a  dependenţelor. Hematitul aduce în atenţie dorinţele neîmplinite care dirijează viaţa. Tratează bulimia, tabagismul şi orice formă de exces. Vă ajută să vedeţi greşelile ca pe nişte experienţe educative, şi nu ca pe nişte dezastre.

In plan mental, stimulează concentrarea, îmbunătăţeşte memoria şi originalitatea. îndreaptă atenţia spre necesităţile esenţiale supravieţuirii şi ajută la rezolvarea tuturor tipurilor de probleme. Incurajează studiul matematicii şi al disciplinelor tehnice.

In plan fizic, hematitul este legat putemic de sânge, reglând circulaţia sangvină. Poate scoate căldura din corp.

EFECTE TĂMĂDUITOARE. Tratează afecţiunile circulatorii, precum boala Reynaud, şi ale sângelui (anemia). Ajută rinichii să purifice sângele şi regenerează ţesuturile. Stimulează absorbţia fierului şi formarea de globule roşii. Tratează crampele musculare, anxietatea, insomnia, fracturile şi deformările coloanei vertebrale. Pentru febră, trebuie folosit ca elixir.