Carneol (cornalină)

Despre mine Cos minunatii
0
Explicatii cristale Blog Testimoniale Utile Contact Oferte

Carneol (cornalină)CARNEOL (CORNALINĂ)

Carneolul este una dintre pietrele cele mai populare din familia calcedoniei. Acest agat roşu-portocaliu este compus din dioxid de siliciu, cunoscut de obicei sub numele de cuarţ, unul din compuşii chimici cei mai cunoscuţi.

Carneolul nu se prezintă sub formă de cristale cu şase feţe ca şi cuarţul pur şi ametistul şi are o frecvenţă de vibraţie mai joasă. Totuşi, este o specie importantă din familia cuarţurilor.

Carneolul, ca toate agatele, s-a transformat o dată cu ciclurile terestre, devenind de-a lungul timpului una din cele mai puternice pietre. Carneolul este bijuteria Pământului, un simbol al forţei şi frumuseţii, reprezentând zorii aurii-portocalii, răsăritul roşu al soarelui, frunzele toamnei şi bogăţia pământului fertil. A evoluat o dată cu specia umană timp de mii de ani.Această piatră poate ajuta şi învăţa fiinţa să îşi descopere menirea şi să îşi utilizeze propriile resurse în sfera planului fizic. Carneolul nu este o sursă de energie, ci vehiculează forţa luminii în vederea exercitării efectelor sale; în loc să proiecteze şi să emane acea lumină, ca şi pietrele transparente de vibraţie mai înaltă, carneolul reflectă culori din lumea noastră fizică.

Carneolul serveşte drept suport pentru energii, permiţând manifestarea acestora în planul fizic. Este indicat pentru persoanele visătoare, confuze şi nefocalizate, datorită efectului de a stabiliza atenţia asupra momentului prezent, permiţând concentrarea asupra evenimentelor curente. Utilizat în meditaţie, focalizează mentalul asupra intenţiilor şi scopurilor mai înalte.

CARACTERISTICI. Ancorează în realitatea prezentă. Piatră stabilizantă posedând o energie mare, excelentă pentru a restaura vitalitatea şi motivaţia, pentru a stimula creativitatea, pentru obiectivele spectaculoase,

cornalina are capacitatea de a purifica alte cristale.

In plan psihologic, permite acceptarea ciclului vieţii şi înlătură frica de moarte. în Antichitate, era utilizată pentru a proteja morţii în timpul călătoriei către lumea cealaltă. Dă curaj, favorizează alegerile pozitive, alungă apatia şi motivează pentru reuşita în toate domeniile.

Conferă putere pentru a lupta împotriva abuzurilor de orice fel.

Furnizeazâ încredere în sine şi în percepţiile proprii. Merge la sursa funcţionării fiecărui individ şi învinge  condiţionarea negativă.

In plan mental, îmbunătăţeşte capacităţile analitice şi clarifică percepţia. îndepărtează gândurile care tulbură meditaţia şi apropie visătorii de realitatea cotidiană. Măreşte concentrarea şi alungă letargia.

In plan emoţional, protejează bine de invidia, furia şi resentimentele dumneavoastră sau ale celor din jur. Calmeazâ furia şi suprimă negativitatea emoţională, înlocuindu-le cu dragostea de viaţă.

EFECTE TĂMĂDUITOARE. Incărcată de forţă vitală, cornalina stimulează metabolismul, activează chakra  rădăcină, influenţează organele reproducătoare feminine, măreşte fertilitatea, învinge frigiditatea şi impotenţa, reduce durerile de spate, vindecă reumatismul, artrita, nevralgia şi depresia, mai ales la persoanele în vârstă. Reglează fluidele corporale şi rinichii, accelerează vindecarea oaselor şi a ligamentelor, opreşte hemoragiile. Ameliorează absorbţia vitaminelor şi a mineralelor şi asigură o bună vascularizare a organelor şi ţesuturilor.

POZIŢIONARE. Purtaţi-o ca pandantiv sau cataramă la curea ori pe piele, acolo unde este nevoie. Aproape de uşa de la intrare, protejează casa şi aduce bogăţie.

CULORI SPECIFICE

In afara caracteristicilor generice, comalina în culorile următoare are proprietăţi adiţionale:

Cornalina roz îmbunătăţeşte relaţia părinte-copil. Ajută la restabilirea încrederii şi dragostei după abuzuri sau manipulări.

Comalina roşie încălzeşte şi energizează. Utilă îndeosebi pentru combaterea apatiei şi revigorarea minţii şi a corpului.